I en travl hverdag kan det være udfordrende, måske ligefrem skræmmende at foretage store forandringer, og det gælder bestemt også hvis du er støtteperson for en eller flere med særligt behov for struktur.

Men kunne der være så store fordele ved at springe ud i en ny måde at hjælpe disse børn og unge, med mobil struktur og guider, at det ville være ulejligheden værd?

Lad os nævne 2 væsentlige fordele:

For det unge menneske…
At støtte børn og unge med f.eks. Autisme, ADHD eller Aspergers, med struktur og guider der kan følge overalt uanset hvor de befinder sig, er en langsigtet investering i ro, tryghed og øget selvstændighed for det unge menneske.

Med Symbolkommunikations muligheder for at lave visuel struktur og guider, vil barnet eller den unge altid have adgang til kalenderen og dine guider og vejledning til håndtering af forskellige situationer og opgaver.
Det vil give overblik over hvad dagen og ugen indeholder, også når hverken du eller en fysisk tavle med piktogrammer er i nærheden. Symbolkommunikation virker på tværs af alle platforme, både mobile enheder og computere.

For dig som støtteperson…
Det vil også være en vigtig investering for dig som støtteperson. For efter en indkøringsperiode med tilvænning til den nye måde at strukturere og guide på i hverdagen, vil du helt sikkert opleve at få mere tid til at støtte og deltage i det unge menneskes udvikling og læring.

Så istedet for at skulle hjælpe med de samme praktiske opgaver og minde om de samme aktiviteter igen og igen, kan den mobile struktur og de guider du har oprettet, hjælpe brugeren til at kunne huske og klare flere af disse ting selv.

Vi har brugere der har oplevet en fuldstændig positivt ændret livsbane, efter at deres støttepersoner er sprunget ud i en ny måde at hjælpe børn og unge med særligt behov for struktur!

Du er aldrig alene, når du benytter Symbolkommunikation.

Med Symbolkommunikation er der selvfølgelig fri support, hvilket betyder at du kan kontakte os uanset hvad du har behov for hjælp til.

Med Symbolkommunikation følger en lille “godt igang guide”, men skulle du alligevel have brug for hjælp til at oprette kalenderen, oprette guider, tilknytte andre støttepersoner der kan hjælpe med at planlægge eller brug for feedback, ja uanset hvad, så er du altid meget velkommen til at kontakte os!

Den investering du gør nu, vil ikke være spildt!

Med Symbolkommunikation er du sikker på at barnet eller den unge har et hjælpemiddel, der kan gavne ham eller hende lige så længe det er nødvendigt.

Symbolkommunikation er fleksibelt og har et neutralt look, hvilket betyder at strukturen og guider kan tilpasses den enkeltes behov og niveau, samt at den unge bruger ikke pludselig føler at kalenderen virker barnlig, og derfor stopper med at benytte hjælpemidlet eller er nødt til at skal skifte til et andet hjælpemiddel.

Prøv Symbolkommunikation på skolen eller i institutionen her!

Struktur og guider med overalt

Symbolkommunikation virker på alle enheder.

Hent app'en

Kontakt

Adresse
EXAKT
Stenholm 7
9600 Nørresundby

Åbningstider
Mandag—fredag: 8:00–15:00
Lørdag & søndag: Lukket

Kontakt
Tlf: 9819 3533
Mail: symbol@exakt.dk