Ofte stillede spørgsmål

Oprettelse og login

Symbolkommunikation til en hel skole, institution eller plejecenter, koster 6.900,- eksl. moms, pr. år.

Et eksempel på hvad en skolelicens dækker: En hel skole kan oprette ubegrænsede børn og unge, der går på skolen, samt ubegrænsede klassestrukturer, for samlet 6.900,- pr. år. Uden opstarts gebyr eller andre tillæg.

Derudover kan alle lærere, pædagoger, familiemedlemmer, søskende, plejefamilie osv. være tilknyttet som relationer til skolens børn uden beregning. Disse kan også gives adgang til at rette i kalender, guider og relationer i Symbolkommunikation.

Kontakt os endeligt hvis du har spørgsmål.

Symbolkommunikation til en enkel brugere med behov for struktur, koster 479,- eks. moms, pr. år.

Et eksempel på hvad en enkel bruger licens dækker: En licens til en person med behov for struktur, koster samlet 479,- pr. år. Derudover kan alle lærere, pædagoger, støttepersoner, partner, søskende, plejefamilie osv. være tilknyttet som relationer uden beregning. Disse kan også gives adgang til at rette i kalender, guider og relationer i Symbolkommunikation.

Kontakt os endeligt hvis du har spørgsmål.

Symbolkommunikation til en eller flere brugere med behov for struktur i en familie, koster 598,- inkl. moms, pr. år.

Et eksempel på hvad en familielicens dækker: En familie med 3 børn, hvor de 2 og måske far eller mor har behov for struktur, koster samlet 598,- pr. år. Derudover kan alle lærere, pædagoger, søskende, plejefamilie osv. være tilknyttet som relationer uden beregning. Disse kan også gives adgang til at rette i kalender, guider og relationer i Symbolkommunikation.

Kontakt os endeligt hvis du har spørgsmål.

Vi opretter alle brugere så hurtigt som muligt. Når du er oprettet, får du en mail med dit brugernavn og kode ord…typisk inden for 1 hverdag.

Denne mail bliver sendt til den mailadresse du har oplyst.

Du kan ændre dit kodeord på www.symbolkommunikation.dk

Indtast dit brugernavn og tryk på ’Glemt kodeord’.
Inden for få minutter vil du modtage en mail med et link, til at ændre dit kodeord.
Mailen bliver sendt til den mailadresse der er tilknyttet dit brugernavn.

Prøv om du kan finde den mail der blev sendt til dig da du fik adgang?
Søg evt. i dit mailprogram på “Velkommen til Symbolkommunikation“.

Du kan også kontakte den der inviterede dig til et Symbolkommunikations univers. De kan se hvad dit brugernavn er.

Du er også meget velkommen til at kontakte os på telefon 9819 3533 eller mail: symbol@exakt.dk.

Det kan skyldes to ting.

 1. Måske er din internetbrowser ikke opdateret, altså det program på computeren du benytter til at surfe på internettet med.
 2. Eller også benytter du en version af en internetbrowser, der ikke er kompatibelt med Symbolkommunikation.dk.

Sådan gør du:

Vi anbefaler at benytte Google Chrome internetbrowser, når du arbejder med Symbolkommunikation. Måske har du allerede Google Chrome liggende på din computer, ikonet ser sådan ud: 

Google Chrome kan hentes gratis her:
https://support.google.com/chrome/answer/95346?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=da

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har behov for hjælp.

Opret Hovedperson og relationer

Relationer er alle de personer der skal tilknyttes Hovedpersonen. Det kunne være forældre, lærere, pædagoger, bedsteforældre, søskende, børn osv.

Alle du opretter som relationer, får automatisk en e-mail med brugernavn og password til universet – så vær omhyggelig med e-mail adressen.

Sådan gør du:

 1. Tryk på menupunktet ‘Relationer
 2. Trykt på ‘+‘ i øverste højre hjørne.
 3. Vælg om du vil invitere en person, der allerede er tilknyttet Symbolkommunikation (f.eks. fordi de er støtteperson for en anden bruger), eller om du vil oprette en ny.
 4. Hvis du vil invitere en bruger der allerede benytter Symbolkommunikation, vælger du ‘Inviter bruger‘. Skriv personens e-mail adresse og vælg hvilken rettigheder personen skal have i forhold til ‘Hovedpersonen‘.
 5. Hvis du vil ‘Oprette en ny relation‘, skal du vælge ‘Opret ny relation‘. Udfyld som minimum fornavn, efternavn, e-mail, brugernavn og kodeord. Brugernavn og kodeord skal være på minimum 5 cifre og uden æøå og specialtegn. Brugernavnet kan være optaget af en anden bruger…så må du være kreativ. Ved at vælge land, vælger du hvilket sprog velkomstmailen: DE er tysk, DK er dansk, NO er norsk, SE er svensk, UK er engelsk, AR er arabisk og FR er fransk. (Sproget på Symbolkommunikation følger det sprog der er valt til f.eks. den telefon, tablet eller computer det kører på.)
 6. Rettigheder:Administrator‘ rettigheder giver adgang til at oprette og rette aktiviteter i kalenderen, rette og oprette brugere, rette og oprette guider.’Tavle administrator‘ rettigheder giver adgang til at rette og oprette billeder, piktogrammer og forløb i menupunktet ‘Tavler, forløb og piktogrammer’. Hvis der ikke vælges nogle rettigheder, kan brugeren kun se kalenderen, uden mulighed for at rette i den.

Start med at oprette ‘Klasse/gruppe/stue/afdeling/skole‘ (den gruppe du ønsker at lave en struktur for), under menupunktet ‘Hovedpersonen‘.

 1. Tryk på ‘Rediger‘ i øverste højre hjørne.
 2. Ud for punktet ‘Type’, kan der vælges hvilken gruppe strukturen skal laves for. Vælg mellem Klasse, Gruppe, Stue, Afdeling eller Skole.
 3. Indtast som minimum navnet på gruppen, samt et brugernavn og kodeord. Brugernavn og kodeord skal være på minimum 5 cifre og uden æøå og specialtegn. Brugernavnet kan være optaget af en anden bruger…så må du være kreativ.
 4. Tryk på ‘+‘ i øverste højre hjørne når du er færdig. Hvis du har indtastet en mailadresse, vil der automatisk blive sendt en mail med gruppens brugernavn og kodeord, som kan benyttes til at logge ind på deres enheder.

Start med at oprette ‘Hovedpersonen‘ (den person med behov for struktur), under menupunktet ‘Hovedpersonen‘.

 1. Tryk på ‘Rediger‘ i øverste højre hjørne.
 2. Indtast som minimum fornavn og efternavn, samt et brugernavn og kodeord. Brugernavn og kodeord skal være på minimum 5 cifre og uden æøå og specialtegn. Brugernavnet kan være optaget af en anden bruger…så må du være kreativ.
 3. Tryk på ‘OK‘ i øverste højre hjørne når du er færdig. Hvis du har indtastet en mailadresse, vil der automatisk blive sendt en mail med Hovedpersonens brugernavn og kodeord, som kan benyttes til at logge ind på dennes enhed.

Hent app’en på enten Google Play til din Android enhed eller App Store til din Apple enhed.

Du kan også logge ind på Symbolkommunikation via symbolkommunikation.dk (vi anbefaler at benytte Google Chrome browser).

 1. Start med at oprette brugeren med behov for struktur, under menupunktet “Hovedperson”, tryk på “Rediger” i øverste højre hjørne.
 2. Tilpas dine egne oplysninger og ret dit kodeord under menupunktet “Relationer”, tryk på “Rediger” i øverste højre hjørne.
 3. Opret kalender/struktur under menupunktet “Opret og rediger kalender”, tryk på “+” i øverste hjørne. (Vi anbefaler at vente med at indsætte billeder og piktogrammer til efter ugekalenderen er oprettet, da du så et fuldt overblik over hvilke billeder og piktogrammer du skal bruge).
 4. Opret billeder, piktogrammer og forløb, under menupunktet “Tavler, piktogrammer og forløb”. Tryk på “+” i øverste hjørne.
 5. Vælg “Lav ny tavle” for at oprette et nyt piktogram eller billede. Tryk efterfølgende på det grå billede til venstre for at indsætte et billede eller vælge et af de mange piktogrammer i Symbolkommunikation.
 6. Opret Guider under menupunktet “Guider”, tryk på “+” i øverste hjørne.
 7. Opret relationer til “Hovedpersonen” under menupunktet “Relationer”, tryk på “+” i øverste hjørne.

Sådan opretter du struktur, guider, tavler og forløb

Tavler med piktogrammer og billeder, kan både benyttes i Symbolkommunikation kalenderen på app’en, men kan også printes til analog brug.

De tavler der laves i Symbolkommunikation kan sættes sammen til et forløb, der kan vise en rutine, en opgave eller andet ved at slide sig gennem dem eller se dem udfoldet under hinanden.

Et forløb kan som en tavle benyttes i kalenderen på app’en, men også printes samlet på et ark.

Sådan gør du:

 1. Tryk på menupunktet ‘Tavler, piktogrammer og forløb‘ i menuen til venstre.
 2. Trykt på ‘+‘ i øverste højre hjørne og vælg ‘Ny tavle’*.
 3. Tryk på det grå billede i øverste venstre hjørne og vælg om du vil bruge et piktogram eller om det skal være et billede fra din computer, smartphone eller tablet.
 4. Vælger du piktogrammer, kan du skifte kategori i toppen hvor der står ‘Aktiviteter’ for at vælge blandt flere tusind piktogrammer i farve eller sort/hvide. Vælger du at uploade et billede fra din computer, skal du være opmærksom på at det max. må fylde 2 mb. Fra app’en er der ingen begrænsning.
 5. Når du har valgt et billede eller piktogram, kan du skrive en titel i feltet hvor der står ‘Titel’. Denne tekst vises sammen med billedet i arkivet, så du let kan finde det igen. Det du skriver her, vises også under billedet hvis det senere benyttes i et forløb.
 6. Vælg efterfølgende hvilken kategori du vil gemme dit billede i. Tallet ud for f.eks. ”Aften – 0” viser hvor mange tavler/piktogrammer der er i den enkelte kategori. De katgorier med flest tavler og piktogrammer i, vil efterfølgende stå øverst.
 7. Hvis tavlen/piktogrammet skal printes, er det muligt at skrive en eller flere tekster ovenpå billedet. Tryk på pilen ud for ‘Skabelon’ og vælg antal og placering af tekster. Teksten vises når piktogrammet eller tavlen er gemt. Denne tekst kan efterfølgende rettes eller fjernes ved at åbne piktogrammet igen i arkivet.
 8. Efter f.eks. ‘Tekst 1’ kan du trykke og skrive din tekst. Har du valgt flere tekstfelter, gentager du blot ved at trykke i næste felt efter f.eks.‘Tekst 2’.
 9. Tryk på den ‘sorte cirkel’, for at vælge en passende tekst farve.
 10. Når du er tilfreds med din tavle/piktogram, trykker du på ‘OK’ i øverste højre hjørne.
 11. Hvis du logger ind via en internet browser, vil der nu være en ‘lille sky’ til højre for dit piktogram. Tryk på skyen og vælg hvilken størrelse du ønsker at printe dit piktogram i**.

* Hvis du vil lave et forløb vælger du ‘Lav nyt forløb’ i stedet for ‘Ny tavle’. Ved at trykke på ‘…’ i øverste højre hjørne, kan du tilføje de tavler du ønsker i forløbet. Du kan også sortere i rækkefølgen samt slette piktogrammer og billeder. Husk at gemme forløbet når du er færdig.

** Hvis der ikke åbnes et vindue med tavlen/piktogrammet, er det pga. computerens Popup blokering. Det kan let fjernes, ved at trykke på et lille ikon i bunden af computervinduet.

Hent app’en på enten Google Play til din Android enhed eller App Store til din Apple enhed.

Du kan også logge ind på Symbolkommunikation via symbolkommunikation.dk (vi anbefaler at benytte Google Chrome browser).

 1. Start med at oprette brugeren med behov for struktur, under menupunktet “Hovedperson”, tryk på “Rediger” i øverste højre hjørne.
 2. Tilpas dine egne oplysninger og ret dit kodeord under menupunktet “Relationer”, tryk på “Rediger” i øverste højre hjørne.
 3. Opret kalender/struktur under menupunktet “Opret og rediger kalender”, tryk på “+” i øverste hjørne. (Vi anbefaler at vente med at indsætte billeder og piktogrammer til efter ugekalenderen er oprettet, da du så et fuldt overblik over hvilke billeder og piktogrammer du skal bruge).
 4. Opret billeder, piktogrammer og forløb, under menupunktet “Tavler, piktogrammer og forløb”. Tryk på “+” i øverste hjørne.
 5. Vælg “Lav ny tavle” for at oprette et nyt piktogram eller billede. Tryk efterfølgende på det grå billede til venstre for at indsætte et billede eller vælge et af de mange piktogrammer i Symbolkommunikation.
 6. Opret Guider under menupunktet “Guider”, tryk på “+” i øverste hjørne.
 7. Opret relationer til “Hovedpersonen” under menupunktet “Relationer”, tryk på “+” i øverste hjørne.

Struktur og guider med overalt

Symbolkommunikation virker på alle enheder.

Hent app'en

Kontakt

Adresse
EXAKT
Stenholm 7
9600 Nørresundby

Åbningstider
Mandag—fredag: 8:00–15:00
Lørdag & søndag: Lukket

Kontakt
Tlf: 9819 3533
Mail: symbol@exakt.dk