Tavler med piktogrammer og billeder, kan både benyttes i Symbolkommunikation kalenderen på app’en, men kan også printes til analog brug.

De tavler der laves i Symbolkommunikation kan sættes sammen til et forløb, der kan vise en rutine, en opgave eller andet ved at slide sig gennem dem eller se dem udfoldet under hinanden.

Et forløb kan som en tavle benyttes i kalenderen på app’en, men også printes samlet på et ark.

Sådan gør du:

 1. Tryk på menupunktet ‘Tavler, piktogrammer og forløb‘ i menuen til venstre.
 2. Trykt på ‘+‘ i øverste højre hjørne og vælg ‘Ny tavle’*.
 3. Tryk på det grå billede i øverste venstre hjørne og vælg om du vil bruge et piktogram eller om det skal være et billede fra din computer, smartphone eller tablet.
 4. Vælger du piktogrammer, kan du skifte kategori i toppen hvor der står ‘Aktiviteter’ for at vælge blandt flere tusind piktogrammer i farve eller sort/hvide. Vælger du at uploade et billede fra din computer, skal du være opmærksom på at det max. må fylde 2 mb. Fra app’en er der ingen begrænsning.
 5. Når du har valgt et billede eller piktogram, kan du skrive en titel i feltet hvor der står ‘Titel’. Denne tekst vises sammen med billedet i arkivet, så du let kan finde det igen. Det du skriver her, vises også under billedet hvis det senere benyttes i et forløb.
 6. Vælg efterfølgende hvilken kategori du vil gemme dit billede i. Tallet ud for f.eks. ”Aften – 0” viser hvor mange tavler/piktogrammer der er i den enkelte kategori. De katgorier med flest tavler og piktogrammer i, vil efterfølgende stå øverst.
 7. Hvis tavlen/piktogrammet skal printes, er det muligt at skrive en eller flere tekster ovenpå billedet. Tryk på pilen ud for ‘Skabelon’ og vælg antal og placering af tekster. Teksten vises når piktogrammet eller tavlen er gemt. Denne tekst kan efterfølgende rettes eller fjernes ved at åbne piktogrammet igen i arkivet.
 8. Efter f.eks. ‘Tekst 1’ kan du trykke og skrive din tekst. Har du valgt flere tekstfelter, gentager du blot ved at trykke i næste felt efter f.eks.‘Tekst 2’.
 9. Tryk på den ‘sorte cirkel’, for at vælge en passende tekst farve.
 10. Når du er tilfreds med din tavle/piktogram, trykker du på ‘OK’ i øverste højre hjørne.
 11. Hvis du logger ind via en internet browser, vil der nu være en ‘lille sky’ til højre for dit piktogram. Tryk på skyen og vælg hvilken størrelse du ønsker at printe dit piktogram i**.

* Hvis du vil lave et forløb vælger du ‘Lav nyt forløb’ i stedet for ‘Ny tavle’. Ved at trykke på ‘…’ i øverste højre hjørne, kan du tilføje de tavler du ønsker i forløbet. Du kan også sortere i rækkefølgen samt slette piktogrammer og billeder. Husk at gemme forløbet når du er færdig.

** Hvis der ikke åbnes et vindue med tavlen/piktogrammet, er det pga. computerens Popup blokering. Det kan let fjernes, ved at trykke på et lille ikon i bunden af computervinduet.

Category: 3. Sådan opretter du struktur, guider, tavler og forløb

Struktur og guider med overalt

Symbolkommunikation virker på alle enheder.

Hent app'en

Kontakt

Adresse
EXAKT
Stenholm 7
9600 Nørresundby

Åbningstider
Mandag—fredag: 8:00–15:00
Lørdag & søndag: Lukket

Kontakt
Tlf: 9819 3533
Mail: symbol@exakt.dk