Det er ikke altid nemt for personer med f.eks. demens, senhjerneskade, PTSD eller andre kognitive udfordringer at huske aftaler, genkende plejere og tage deres medicin på de rigtige tidspunkter. Men her er der hjælp at hente i kalenderapp’en Symbolkommunikation.

Med Symbolkommunikation kan du med enkle virkemidler skabe overblik for personen der har behov for støtte, hvilket ikke bare er en stor hjælp for den enkelte, men det giver også øget tryghed for både plejere og pårørende.

Tryghed og faste rammer

Symbolkommunikation er et visuelt strukturværktøj, der hjælper med at organisere hverdagen ved hjælp af tekst, billeder og tale.

Kalenderen kan eksempelvis fortælle, hvornår hjemmeplejen kommer, hvem dagens hjemmehjælper er og hvornår det igen er tid til at tage medicin.
Den indbyggede bekræftelsesfunktion giver desuden et godt overblik over, hvilke af dagens aktiviteter, der allerede er udført.

Kan tilpasses den enkelte

I Symbolkommunikation kan du bruge billeder fra borgerens eget miljø, og der kan laves personlige symboler og piktogrammer til kalender- og strukturfunktionen.

Der kan også laves målrettede guides, der giver nem adgang til eksempelvis ”trin-for-trin”-vejledninger om madlavning, tøjvask og indkøb, hvilket resulterer i øget selvstændighed.

Derudover giver Symbolkommunikation alle omkring personen med kognitive udfordringer, mulighed for at følge med, redigere kalenderen og oprette nye guider. Dette udføres let fra egen telefon, tablet eller PC.

Samtidigt har personen med f.eks. demens, overblik over kontaktpersoner med navn og billede, så det bliver lettere at genkende f.eks. plejere og familie.

Symbolkommunikation kan benyttes på både iPhone, iPad, Android-telefoner, tablets, og computer.

Pris

En plejelicens, giver mulighed for at oprette struktur og guider til ubegrænset antal personer med kognitive udfordringer samt grupper af brugere på en institution.

  • Virker på smartphone, tablets og computere
  • Opret ubegrænset aktiviteter og guider
  • Opret ubegrænset relationer
  • Fri telefon og mail support
  • Ingen ekstra omkostninger og ingen binding

Kan bestilles til enten et helt plejecenter, eller til enkeltpersoner – Bestil her!

Struktur og guider med overalt

Symbolkommunikation virker på alle enheder.

Hent app'en

Kontakt

Adresse
EXAKT
Stenholm 7
9600 Nørresundby

Åbningstider
Mandag—fredag: 8:00–15:00
Lørdag & søndag: Lukket

Kontakt
Tlf: 9819 3533
Mail: symbol@exakt.dk