En mor til en bruger af Symbolkommunikation udtrykte det på denne måde; “Symbolkommunikation hjælper også min søn når telefonen med app’en ligger i dvale på skolebordet”. Forstået på den måde, at han følte en stor tryghed ved at vide at han altid havde hans strategier lige ved hånden…det gav ham overskud og tryghed i hverdagen.
Den forudsigelighed en enkel visuel dags- og ugestruktur giver, gør en stor forskel for børn og unge med f.eks. Autisme og ADHD.
Mange dage kan det være nok for barnet eller den unge, blot at vide at strukturen er lige ved hånden på mobilen, på iPad’en eller på computeren. Men på de svære dage er det noget helt andet, her er det simpelthen et afgørende redskab til at klare sig igennem dagen…og det bliver en lille sejr hver gang det lykkes at klare udfordringerne selv.

Sådan blev det gode resultatet opnået…

Den førnævnte mor havde i samarbejde med en lærer, brugt nogle timer på at opbygge en struktur der passede til drengens behov og niveau.
Hver morgen gennemgik de dagskalenderen sammen på drengens telefon, inden skoledagen startede. De fleste dage var det nok, men på de pressede dage blev den visuelle dagskalender og guiderne flittigt benyttet af drengen til at klare dagen.
Ingen børn er ens, men det at opbygge og vedligeholde en visuel dagsstruktur, der er tilgængelig for både brugeren selv, lærer, pædagoger og forældre, kan være et uvurderligt redskab til at skabe tryghed og forudsigelighed for en person med f.eks. autisme.
 
Har du spørgsmål vedr. Symbolkommunikation, kan vi kontaktes via formularen her.
 

Struktur og guider med overalt

Symbolkommunikation virker på alle enheder.

Hent app'en

Kontakt

Adresse
EXAKT
Stenholm 7
9600 Nørresundby

Åbningstider
Mandag—fredag: 8:00–15:00
Lørdag & søndag: Lukket

Kontakt
Tlf: 9819 3533
Mail: symbol@exakt.dk